Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

By in
2276
Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Petek temizliği, belirli bir zaman sonra peteklere yapılması gereken bir bakımdır. Kombi bakımı ve petek temizliği farklı işlemlerdir. Kombi her ne kadar stabil çalışsa da yada en kaliteli kombiye de sahip olsanız bile petekler ısı transferini ve dolaşımı tam sağlayamazsa olması gereken ısıyı sağlamak pek mümkün olmaz. Peteklerde ve kombi içerisinde belirli miktarlarda sabit su bulunur ve kombi yıllarca aynı suyu ısıtarak çevirir. Zamanla sudaki değişimle birlikte yoğunlaşma ve sürtünme ile oluşan tortu, kurum, kireç ve çamurlaşma gibi ağırlaşan materyalleri petek, diplerine bırakır, bununla birlikte peteklerin alt geri dönüş vanaları daralabilir yada peteklerin kanalları tıkanabilir. Su dolaşımı zorlaşır yada su peteğin tüm kanallarına nüfus edemez duruma gelebilir.

Petek temizliği de bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak, içlerinde biriken kurumu temizlemektir. Bu noktada şunu düşünebilirsiniz; “her yıl tahliyeden suyu boşaltıp kombiye yeni su dolduruyorum su tazeleniyor.” Suyu boşaltmanız peteklerin dip ve kanallarındaki kurumu çıkarmaz aynı zamanda yeni ilave edilen suyun oksijen oranı yüksek olacağından metal yüzeylerde kireç oluşumu hızlanır. Kısacası bu işlem yararlı bir işlem değildir. Bu şekilde petek temizliği yapıldığını iddia eden ustalar ve teknik servis elemanlarını dikkate almayınız.

Petek temizliği nedir? Petek temizleme nasıl yapılır? Radyatörler kaç yılda bir temizlenmeli? Petek temizliği yapılmasını gerektiren belirtiler?

Petek temizliği, belirli bir zaman sonra peteklere yapılması gereken bir bakımdır. Kombi bakımı ve petek temizliği farklı işlemlerdir. Kombi her ne kadar stabil çalışsa da yada en kaliteli kombiye de sahip olsanız bile petekler ısı transferini ve dolaşımı tam sağlayamazsa olması gereken ısıyı sağlamak pek mümkün olmaz. Peteklerde ve kombi içerisinde belirli miktarlarda sabit su bulunur ve kombi yıllarca aynı suyu ısıtarak çevirir. Zamanla sudaki değişimle birlikte yoğunlaşma ve sürtünme ile oluşan tortu, kurum, kireç ve çamurlaşma gibi ağırlaşan materyalleri petek, diplerine bırakır, bununla birlikte peteklerin alt geri dönüş vanaları daralabilir yada peteklerin kanalları tıkanabilir. Su dolaşımı zorlaşır yada su peteğin tüm kanallarına nüfus edemez duruma gelebilir. Petek temizliği de bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak, içlerinde biriken kurumu temizlemektir.

Bu noktada şunu düşünebilirsiniz; “her yıl tahliyeden suyu boşaltıp kombiye yeni su dolduruyorum su tazeleniyor.” Suyu boşaltmanız peteklerin dip ve kanallarındaki kurumu çıkarmaz aynı zamanda yeni ilave edilen suyun oksijen oranı yüksek olacağından metal yüzeylerde kireç oluşumu hızlanır. Kısacası bu işlem yararlı bir işlem değildir. Bu şekilde petek temizliği yapıldığını iddia eden ustalar ve teknik servis elemanlarını dikkate almayınız.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)